Miért válassza az octenisept® fertőtlenítőt?

Nem tartalmaz jódot

A jód számos sebfertőtlenítőnek az egyik fő hatóanyaga, de az arra érzékenyek, koraszülöttek, újszülöttek, csecsemők kezelése, valamint alkalmazása terhesség és szoptatás ideje alatt kerülendő. Az octenisept® hatóanyaga, az octenidine-dihidroklorid esetében minimális az allergiás reakció kialakulásának esélye, ezért használata lényegesen kevesebb veszéllyel jár.

Nem hagy nyomot

A jód alapú sebfertőtlenítő és köldökcsonkápoló szerek egyik hátránya, hogy óvatosan kell bánni velük, ha nem akarjuk, hogy nem kívánt helyeken is foltot hagyjanak. Mindez nem csak ruháink épsége szempontjából fontos: az ideális sebkezelő nem változtatja meg a sérülés kinézetét, így az esetleges gyulladást jelző bőrpír nem kerülheti el a figyelmünket. A színtelen octenisept® fertőtlenítő megfelel ezeknek az elvárásoknak.

Elősegíti a sebgyógyulást

Ha megsérülünk, a kórokozók könnyen bekerülhetnek a sebbe a külső környezetből és a saját seb körüli bőrfelületünkről egyaránt, ami gyulladáshoz és a sebgyógyulási folyamat elhúzódásához vezethet. Az octenisept® fertőtleníti mind a sebet, mind a sebkörnyéki bőrterületet, így segíthet abban, hogy a sérülés rövidebb időn belül meggyógyuljon.