Milyen esetekben használható az Octenisept?

 

Háztartási balesetek

Bár az otthoni tevékenységek közben szerzett sérülések mindennaposak, fontos, hogy megfelelően kezeljük azokat. Az Octenisept tökéletes megoldás kisebb szúrások, vágások, horzsolások és enyhe égési sérülések esetén, amikor a legfőbb teendő a seb gyors és egyszerű fertőtlenítése. Az Octenisept-ben minden megvan ahhoz, hogy az otthoni elsősegélydoboz egyik állandó szereplőjévé váljon.

Pattanásos bőr, bőrgomba

A pattanásos bőr nemcsak a tinédzserévek velejárója, később is okozhat problémát. Az Octenisept kúra szerűen arclemosóként használva elpusztítja az elszaporodott baktériumokat, csökkenti a kellemetlen tüneteket, és segít a kialakult aknék kezelésében. A bőrgomba a pattanásokhoz hasonlóan gyakori probléma. Az Octenisept ennek megelőzésére és a kialakult betegség kezelésére egyaránt alkalmas.

Tetoválás, testékszer

Ha tetoválást vagy testékszert csináltatunk, fontos a seb megfelelő utókezelése. Míg a jód tartalmú sebfertőtlenítők a színük miatt elfedhetik az esetleges gyulladást, addig a színtelen Octenisept használatakor ettől nem kell tartani. További előny, hogy nemcsak fertőtleníti a területet, de a sebgyógyulást is elősegíti.

 
 
 

Hol kapható az Octenisept?

Oktenidin-dihidroklorid és fenoxietanol tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!