Milyen esetekben használható az octenisept® seb- és bőrfertőtlenítő spray?

Háztartási balesetek

Bár az otthoni tevékenységek közben szerzett sérülések mindennaposak, fontos, hogy megfelelően kezeljük azokat. Az octenisept® seb- és bőrfertőtlenítő spray tökéletes megoldás kisebb szúrások, vágások, horzsolások és enyhe égési sérülések esetén, amikor a legfőbb teendő a seb gyors és egyszerű fertőtlenítése. Az octenisept®-ben minden megvan ahhoz, hogy az otthoni elsősegélydoboz egyik állandó szereplőjévé váljon.

Lábgomba kezelése

A lábgomba fertőző betegség, ami a lakosság 10-20%-át érintheti. A gombák elsősorban a lábujjak közében találnak maguknak kedvező - nedves és meleg - környezetet, de innen könnyen átterjedhetnek a körmökre is, melynek kezelése hosszadalmas. Az octenisept® alkalmas a lábujjközi gombás fertőzések támogató kezelésére.

Tetoválás, testékszer

Ha tetoválást vagy testékszert csináltatunk, fontos a seb megfelelő utókezelése, sebfertőtlenítése otthon is. Míg a jód tartalmú sebfertőtlenítők a színük miatt elfedhetik az esetleges gyulladásos tüneteket, addig a színtelen octenisept® sebfertőtlenítő spray használatakor ettől nem kell tartani.