Miért válassza az octenisept®
fertőtlenítőt?

Nem tartalmaz jódot

A jód számos sebfertőtlenítőnek az egyik fő hatóanyaga, de az arra érzékenyek, koraszülöttek, újszülöttek, csecsemők kezelése, valamint alkalmazása terhesség és szoptatás ideje alatt kerülendő. Az octenisept® hatóanyaga, az octenidine-dihidroklorid esetében minimális az allergiás reakció kialakulásának esélye, ezért használata lényegesen kevesebb veszéllyel jár.

Nem hagy nyomot

A jód alapú sebfertőtlenítő és köldökcsonkápoló szerek egyik hátránya, hogy óvatosan kell bánni velük, ha nem akarjuk, hogy nem kívánt helyeken is foltot hagyjanak. Mindez nem csak ruháink épsége szempontjából fontos: az ideális sebkezelő nem változtatja meg a sérülés kinézetét, így az esetleges gyulladást jelző bőrpír nem kerülheti el a figyelmünket. A színtelen octenisept® fertőtlenítő megfelel ezeknek az elvárásoknak.

Elősegíti a sebgyógyulást

Ha megsérülünk, a kórokozók könnyen bekerülhetnek a sebbe a külső környezetből és a saját seb körüli bőrfelületünkről egyaránt, ami gyulladáshoz és a sebgyógyulási folyamat elhúzódásához vezethet. Az octenisept® fertőtleníti mind a sebet, mind a sebkörnyéki bőrterületet, így segíthet abban, hogy a sérülés rövidebb időn belül meggyógyuljon.

Milyen esetekben használható az octenisept® seb- és bőrfertőtlenítő spray?

Háztartási balesetek

Bár az otthoni tevékenységek közben szerzett sérülések mindennaposak, fontos, hogy megfelelően kezeljük azokat. Az octenisept® seb- és bőrfertőtlenítő spray tökéletes megoldás kisebb szúrások, vágások, horzsolások és enyhe égési sérülések esetén, amikor a legfőbb teendő a seb gyors és egyszerű fertőtlenítése. Az octenisept®-ben minden megvan ahhoz, hogy az otthoni elsősegélydoboz egyik állandó szereplőjévé váljon.

Lábgomba kezelése

A lábgomba fertőző betegség, ami a lakosság 10-20%-át érintheti. A gombák elsősorban a lábujjak közében találnak maguknak kedvező - nedves és meleg - környezetet, de innen könnyen átterjedhetnek a körmökre is, melynek kezelése hosszadalmas. Az octenisept® alkalmas a lábujjközi gombás fertőzések támogató kezelésére.

Tetoválás, testékszer

Ha tetoválást vagy testékszert csináltatunk, fontos a seb megfelelő utókezelése, sebfertőtlenítése otthon is. Míg a jód tartalmú sebfertőtlenítők a színük miatt elfedhetik az esetleges gyulladásos tüneteket, addig a színtelen octenisept® sebfertőtlenítő spray használatakor ettől nem kell tartani.Melyek az octenisept® sebfertőtlenítő spray előnyei?

Széleskörű baktérium- gomba és vírusölő hatással rendelkezik.

Életkori korlátozás nélkül használható gyermekeknél és csecsemőknél is.

Fertőtleníti a bőr- és nyálkahártya sérüléseit, így elősegíti a sebgyógyulást.

Alkalmazása fájdalommentes.

Színtelen, nem hagy foltot.

Az octenisept® sebfertőtlenítő minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami az egyszerű, biztonságos és hatásos sebkezeléshez és fertőtlenítéshez kell.

Jódmentes, így jódérzékenyek is használhatják

Terhes és szoptatós kismamáknál is, kivéve a mell környékén

Köldökcsonk kezelésére újszülötteknél és koraszülötteknél egyaránt

Ujjközi gombás fertőzések támogató kezelésére

Antiszeptikus sebkezelés támogatására – kúraszerűen legfeljebb két hétig

Miért jó választás diabéteszes sebre az octenisept®?

Diabétesz, cukorbetegség esetén egy egyszerű otthoni baleset is súlyos következményekkel járhat, ezért fokozottan oda kell figyelni a sebfertőtlenítésre, és a megfelelő fertőtlenítőszer megválasztására.

  • Az octenisept® oldat fertőtlenít, így megakadályozza a seb felülfertőződését, illetve segíti a kialakult fertőzés kezelését és így támogatja a sebgyógyulást.
  • Gyorsan (már 2 percen belül) hat, támogatja az antiszeptikus sebkezelést kúraszerűen - legfeljebb 2 hétig - alkalmazva.
  • Széleskörű baktérium-, gomba- és vírusölő hatással rendelkezik.
  • Színtelen és jódmentes, így jódérzékenyek is használhatják.

A további részletekről érdeklődjön
orvosánál, gyógyszerészénél!

octenisept® Vaginális applikátor
A speciálisan kifejlesztett octenisept® applikátor könnyen és diszkréten adagolja az octenisept®-et, miközben optimálisan bevonja a hüvely falát:
1
Vegye le az átlátszó védősapkát és a szórófejet az 50 ml-es octenisept palackról és helyezze az applikátort a palackra.
2
Mielőtt használná, többször fújjon, amíg a folyadék ki nem jön az applikátorból. A permetezés bármilyen szögből elvégezhető.
3
Üljön a vécére vagy feküdjön az ágyra és helyezze az applikátort mélyen a hüvelybe.
4
Használat után fújjon néhányat lefelé, majd öblítse le folyó vízzel az applikátort, majd törölje meg egy tiszta ruhával.
KERESSE A PATIKÁKBAN!
A termék kizárólag az octenisept® külsőleges oldat kiegészítőjeként használható.
KERESSE A PATIKÁKBAN!
A termék kizárólag az octenisept® külsőleges oldat kiegészítőjeként használható.
KÉNYELMES
HASZNÁLAT
KISMAMÁKNAK IS
SZÍNTELEN
NEM HAGY NYOMOT
HATÉKONY
MEGOLDÁS

Mellékhatás bejelentés

Oktenidin-dihidroklorid és fenoxietanol tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

A termékcsalád további termékei